A játék célja: fotózzunk be együtt minél több és minél többféle madarat. Külön díjazzuk a látványosabb madárfajokat és a vicces madárfotókat.

A játék időtartama: 2017.03.15 – 2017.04.30

Fotók feltöltése: webes felületen: www.mYnest.hu/app vagy Android (Google Play áruház) vagy iOS (Apple Store) operációs rendszerű mobiltelefonokkal a mYnest bird applikáción keresztül

Játékszabályok:

– Fészeknél készült képekkel NEM lehet pályázni! A fészeknél történő fotózás zavarja a kotló madarat, és adott esetben a fészkelés meghiúsulásával járhat, ami természetvédelmi szempontból nem elfogadható.

– Csak saját fotóval lehet pályázni, másolt fotókat, képernyőről mentett képeket nem fogadunk el.

– Korábban készült fotók is felhasználhatók, de csak azok, amelyek még nem kerültek feltöltésre a mYnest applikációba.

– Írd le, hogy hol, mikor, milyen körülmények között és milyen géppel sikerült elkészíteni az adott fotót – ezzel segítesz a többieknek is.

– Egy madárról legfeljebb három képet tölts fel!

– Igyekezz, hogy egy fotó éles legyen, azon lehetőleg egy madár szerepeljen, és az minél jobban töltse ki a képet! Az életlen képek, vagy azok, amelyeken a madár a kép kevesebb, mint 40%-át tölti ki, automatikusan kiesnek a versenyből, kivéve, ha valamilyen különleges élethelyzet látható a fotón.

Tipp:

– Hol fotózhatsz sok és szép madarat tavasszal? Hamarosan vége az etetési időszaknak, de itatni egész évben lehet és kell is. Emellett természetjárás, madárgyűrűzés alkalmával és/vagy állatkertben, vadasparkban találkozhatsz velük..

Eredményhirdetésés a díjak átadása:

  1. május 6-án a Madarak és Fák Napja alkalmából a DINPI, MME és PIM közös szervezésében megrendezésre kerülő gyereknapon, a Jókai-kertben (Budapest, Költő utca 21. ). Az eredmények emellett megtekinthetők lesznek a mYnest.hu weboldalán és szervezők Facebook oldalain, valamint a nyerteseket e-mailben is tájékoztatjuk! A díjakat kérésre postázzuk, vagy személyesen átvehetők a Nádland Pest Áruház tanösvényén is 2017. május 8-tól.

A díjak az alábbi négy kategóriában kerülnek kiosztásra:

A legtöbb fotót készítő fotós (az április 30-ig legtöbb jó fotót feltöltő fotósok):

1. helyezett: egy gyönyörű fakeretes KooKoo madár óra, ami minden órában egy madárhangot szólaltat meg

2-4 helyezettek: egy madaras, növényes vagy lepkés kártyapakli a Duna-Ipoly Nemzeti Park jóvoltából

5-7 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a budapesti ELTE Füvészkertbe

8-10 helyezettek: Tessloff-Babilon könyvek

A legjobb fotót készítő fotós:

1. helyezett: WeWood fa karóra a Karóracentrum Kft jóvoltából

2-4 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a Duna-Ipoly Nemzeti Park valamelyik programhelyszínén (az alábbiak közül lehet választani: Jókai kert, Sas-hegyi látogatóközpont, Pilisi Len látogatóközpont, Királyréti Hiúz Ház, Ócsai tájház, Dinnyési-Fertő, Kökörcsin Ház)

5-7 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a budapesti ELTE Füvészkertbe

8-10 helyezettek: meglepetés díj

A legviccesebb madárfotót készítő fotós:

1. helyezett: WWF ajándékcsomag (egy felnőtt póló, egy pénztárca, egy kulcstartó, és egy kiadvány)

2-4 helyezettek: egy madaras, növényes vagy lepkés kártyapakli a Duna-Ipoly Nemzeti Park jóvoltából

5-7 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a budapesti ELTE Füvészkertbe

8-10 helyezettek: meglepetés díj

A leglátványosabb madárfotót készítő fotós (legritkább faj vagy legérdekesebb élethelyzet)

1. helyezett: Duna-Ipoly Nemzeti Park ajándékcsomag (1 tábla kézműves csokoládé, 1 kitűző, 1 madaras vagy növényes kártyapakli, egy családi vagy kiscsoportos belépő a Duna-Ipoly Nemzeti Park valamelyik programhelyszínén – az alábbiak közül lehet választani: Jókai kert, Sas-hegyi látogatóközpont, Pilisi Len látogatóközpont, Királyréti Hiúz Ház, Ócsai tájház, Dinnyési-Fertő, Kökörcsin Ház)

2. helyezett: egy gyönyörű bekeretezett természetfotó a salgói és somoskőújfalui várakról Drexler Szilárdtól

3-4 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a Duna-Ipoly Nemzeti Park programhelyszínén (az alábbiak közül lehet választani: Jókai kert, Sas-hegyi látogatóközpont, Pilisi Len látogatóközpont, Királyréti Hiúz Ház, Ócsai tájház, Dinnyési-Fertő, Kökörcsin Ház)

5-7 helyezettek: egy családi vagy kiscsoportos belépő a budapesti ELTE Füvészkertbe

8-10 helyezettek: meglepetés díj

Várjuk jobbnál-jobb madárfotóitokat! 🙂

(A játékban a mYnest szervezői és a természetfotós mentorok csak segítőként vehetnek részt, javaslataikkal segítve a résztvevőket és a fotók elemzésében, a madárfajok azonosításában)