A mYnest Torony felépítése – mi mindent tartalmaz?

A mYnest tervezésekor azt tartottuk szem előtt, hogy egy minden tekintetben jól felszerelt eszközt kapjanak a gyerekek, amit később újabb modulokkal tudnak kiegészíteni. A szorgalmas megfigyelőknek és fotósoknak jelentős kedvezménnyel vagy ajándékba fogjuk adni a kiegészítő modulokat, hogy ezzel is motiváljuk őket a játékos tanulásra.

 • Fénymentesen és biztonságosan záródó nyílászárók

  Az ajtók és a kis ablak nyitott állapotban is rögzíthetők, és szinte teljesen fényzáróan zárhatók, így a madarak nem látják a rájuk „leselkedő” fotós palántákat, miközben belülről, a detektívüvegen keresztül nagyon jól megfigyelhető és fotózható a környezet. Az ajtók és a kis ablak kívülről és belülről is nyithatók, így nem lehet bent rekedni és a kíváncsi szülők is könnyen felderíthetik, hogy csemetéjük bent van-e.

 • Mászófal és létra a bejutáshoz

  A mYnest felső vízmentes torony részébe egy létra vagy egy mászófal segítségével tudsz feljutni.

 • Vízmentes zsindelyborítás

  A bunker felülről teljesen vízmentes, tartós zsindelyborítással és bádogzárásokkal készül, amik megakadályozzák a tető deszkázatának átázását. Opcionálisan választhatsz nádtető borítást is, amivel szintén jól belesimul a környezetbe.

 • Szellőzőnyílás

  A játszótorony külső burkolatába két szellőzőnyílást is beépítettünk, hogy ha minden nyílászáró zárva van, akkor is tudjon szellőzni.

 • Detektívüveg

  A törésbiztos detektívüveg a kívülről való belátást szinte teljesen meggátolja, így el tudsz rejtőzni a madarak elől, belülről viszont tökéletesen ki lehet látni. A torony első oldalát ferdére építettük, hogy a detektívüveg a madáretetőről az eget tükrözze vissza.

  A detektívüveg külső oldalára egy belülről felhúzható csapóajtót készítettünk, amit belül több pozícióban is rögzíthetsz attól függően, hogy milyen szögből és milyen erősen süt a nap. Az üveget érdemes tisztán tartani, hogy a fotók is tiszták legyenek. Amikor nem használod a mYnestet, érdemes leengedned a csapóajtót, hogy az üveg ne koszolódjon és a madarak se repüljenek neki.

 • 3 személyes belső pad, és belső tároló polc

  A detektívüveg előtt egy kényelmes padot és polcot találsz, amire rárakhatod a jegyzetfüzetedet, a madárkatalógust, a fényképezőgépet, a mobilodat vagy a tabletet, a teát és a nápolyit.

 • Gumiburkolat

  A bunkerbe mászva egy 2cm vastag csúszás és kopogásgátló ReFlex gumiburkolatra lépsz be, aminek a célja, hogy a benti mozgással minél kevesebb zaj keletkezzen. Ez egyúttal télen nagyon hasznos hőszigetelőként is funkcionál.

 • Egyedi azonosító

  Minden mYnest torony egyedi azonosítóval van ellátva. A torony belsejében található QR kódot a mobiltelefonoddal be tudod olvasni, és így egyből a saját oldaladra tudsz belépni, ahol egyedi nevet adhatsz a tornyodnak és feltöltheted az általad megfigyelt és fotózott madaraidat. A mYnest portál emellett számos közösségi funkciót is tartalmaz, ahol új (természet)barátokra tehetsz szert és megoszthatod élményeidet ismerőseiddel.

 • Madáretető

  A téli lakomákhoz egy óriás madáretetőt készítettünk, aminek a tetejét felhajtva egyszerre közel 10 kg eleséggel tudod beetetni a kerti vendégeket. A tartó oszlop földbe kerülő részét korhadásgátló bevonattal láttuk el, az etető alatti részére pedig bádogbevonat került a macskák feljutásának megakadályozására. Az etető aljára felszereltünk 2 kis ágtartó csövet, amibe kb. 2cm átmérőjű, 30-50 cm hosszú ágakat tudsz bedugni. Ezek azért jók, mert ha azokban a pillanatokban fotózol, amikor a madarak épp megérkeznek rájuk, akkor olyan fotót tudsz készíteni, amin az etető nem látszik, de a természetes háttér igen.

 • Napraforgómag

  Az első 10 kg eleséget ajándékba adjuk! De csak ha megígéred, hogy hagysz belőle télire a madaraknak is.

 • Táblák, feliratok

  A mYnest oldalára egy “Máté Bence: Hasznos tanácsok madárfotózáshoz” tábla kerül, így bármikor újra elolvashatod a világhírű magyar természetfotós ajánlásait a sikeres madárfotózásról, illetve egy gravírozott mYnest feliratú tábla is helyet kap rajta.

Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

mYnest modulok

A mYnest Toronyhoz több mint 10 féle különböző modul tartozik. Ezekkel színesebbé, élménygazdagabbá tehetjük a megfigyeléseket, vagy bővíthetjük velük a megfigyelhető állatok körét. Egyes modulok beépítésével kényelmesebbé tehetjük a bent tartózkodást, másokkal akár komplett játszótéri eszközzé is alakíthatjuk a mYnestünket!

Nézz körbe! 360° -s nézet (a betöltődött képet körbe lehet forgatni)

A Highlights feliratra kattintva több fontos részlet külön is megtekinthető.

A mYnest a madárvédelem, a madármegfigyelés és a madárfotózás hatékony eszköze azáltal is, hogy az alapcsomag a természetfotós játszótorony mellett tartalmaz egy 1 éves MME (Magyar Madártani Egyesület) tagságot és egy Madarak Magyarországon madárhatározót. Emellett az alapcsomag szintén tartalmaz egy QR kódos egyedi azonosítószámot, amely ingyenes hozzáférést biztosít a elkészítés alatt álló mobil applikációhoz (tervezett indítás: 2016.március), amely egy játékos oktatóprogram lesz a madarak védelméhez, megfigyeléséhez, fotózásához.