Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

MEGJELENT!

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy hosszas előkészületek után végre a boltokba került a Fészekfoglaló kártyajáték. Ebben a Madártani Egyesület együttműködésével készült, izgalmas, stratégiai és ismeretterjesztő játékban a feladat, hogy különböző élőhelyekre madarakat telepítsünk be. A játékot a véletlenszerűen bekövetkező események, és az eltérő számú tojások teszik még érdekesebbé.
A kártyákkal nem csak a stratégiai érzéket fejleszthetjük, hanem a madarak, a rájuk ható események, környezeti hatások megismerésén túl a kognitív képességeket is.

Milyen extrákat tartalmaz a játék?

A kártyák három szinten nyújtanak információt a madarakról:

  1. Magán a kártyán megtalálod a madár nevét, képét, és az általa átlagosan rakott tojások számát, valamint a madár leggyakoribb élőhelyét.
  2. A kártya jobb alsó sarkában található QR-kód segítségével könnyen a madár saját weboldalára navigálhatod magadat. Itt érdekességeket olvashatsz róla, fényképet, néha videót is láthatsz madárról, illetve egy gombnyomásra a harmadik ismeretszerző helyre juthatsz,
  3. ami a Madártani Egyesületnek, az adott madárról szóló, tudományos szintű weboldala.

Ezeket a “madároldalakat” egyébként kicsit lejjebb külön is el tudod érni a Madárkártyák részen.

A mYnest applikáció egy sokoldalú, madárismereti, fotómegosztó, és különböző madaras játékokat, kvízeket is tartalmazó alkalmazás. Letölthető telefonra, vagy online webalkalmazásként is használható. Az alkalmazásban pontgyűjtésre is van lehetőség, amely pontokat különböző ajándékokra lehet beváltani. A Fészekfoglaló kártyajáték csomagolása (a fedlap hátsó oldala) egy egyedi kódot tartalmaz, amelyet ha beregisztrálsz, akkor 100 extra ponttal ajándékozunk meg!
További extra pontok gyűjtésére is van lehetőség: ha a madár kártyákon található QR-kódot beszkenneled (ennek a módjáról lentebb fogunk írni), akkor 5 pontot kapsz QR kódonként, illetve 10 kód beszkennelése után még 5 pontot. Ha pedig sikerül mind a 80 madár QR-kódját beszkennelni, akkor nem csak megismersz egy csomó érdekes dolgot a 80 madárról, hanem 20 extra pontot is adunk ajándékba!

Egy kártyaparti után talán sokatok elgondolkodik azon, hogy milyen sok mindent lehetne még megtudni a madárvilágról. A Ti számotokra gyűjtöttük össze annak a több mint 20 eseménynek a részletes ismertető leírását, amelyekkel a játék során is találkozhattok. Többek között olyan fontos dolgokról olvashatsz a lent elérhető “Események” részben, mint, hogy mi a teendő, ha fiókát találsz, vagy hogy milyen madárbarát teendők vannak tavasszal, nyáron, ősszel és télen. Továbbá sok-sok érdekességet a természeti események hatásairól (pl.: áradás, erdőtűz), és más olyan dolgokról, amelyek a madarak életére befolyással vannak (pl.: macskák, párkány-szögek).

A QR-kód története a Morse-kódig is visszavezethető, de azért mi nem szeretnénk onnan kezdeni, röviden annyi, hogy a Toyota egyik leányvállalata, a Denso Wave fejlesztette ki, hogy az autógyártás során az alkatrészeket gyorsan és biztosan azonosíthassák vele. A lényege, hogy a vonalkódhoz hasonlóan sok-sok információt tudunk benne “tárolni”, és egy megfelelő eszközzel történő leolvasásával előhívni.
A QR kódok értelmezéséhez mindenképpen valamilyen kamerával rendelkező eszközre lesz szükségünk. Ez lehet mobiltelefon vagy tablet is. Azon felül, hogy a szóban forgó készüléknek működő képes kamerával kell rendelkeznie, a telefonra előzőleg le kell töltsünk egy (általában ingyenes) QR kód olvasó alkalmazást, amely a számunka pontok összevisszaságának tűnő négyzetből információt képes kinyerni. Manapság gyakran már gyárilag is telepítve vannak ilyen alkalmazások a telefonra. Innentől kezdve más dolgunk nincs, mint megnyitni ezt az alkalmazást és a kód fölé tartani.
Attól függően, hogy a QR kód milyen adatot tartalmaz szükségünk lehet valamilyen internet kapcsolatra is, melynek segítségével megnyithatjuk a QR kódban rejlő weboldalt. (forrás: https://www.qrstat.hu). Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a kódban az URL mellett lehet szöveg, névjegy adat, földrajzi adatok és sok egyéb információ is, de a Fészekfoglaló madárkártyáin található QR-kóddal most csak a madár weboldalára tudsz gyorsan eljutni!

IRATKOZZ FEL A KEDVEZMÉNYEKÉRT!

Iratkozz fel, és elsőként értesülhetsz a kedvezményekről és az újdonságokról!

* kötelező mező

A mYnest az általad megadott információkat gondosan kezeli, idegen félnek nem adja át, és kizárólag arra használja, hogy ezeken keresztül információkat osszon meg veled a mYnest Fészekfoglaló játékával kapcsolatban.
Ezt a döntésed bármikor megváltoztathatod, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailek láblécében, vagy kapcsolatba lépsz velünk a mynest@mynest.hu címen.
Az adatvédelmi tájékoztatónkkal kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra. A Küldés gombra rákattintva elfogadod, hogy feldolgozhatjuk az adatokat a jelen feltételeknek megfelelően.

Fészekfoglaló megvásárlása
Tovább a játékszabályra
Pontszámító táblázat letöltése
Tovább a madárgyűjteményre
Tovább az eseményekre
Belépés a mYnest webalkalmazásba
Tojás-csata

Hasonló játék, mint amit autóskártáyákkal szoktak a gyerekek játszani, csak itt nem a lóerő a lényeg. Osszátok szét egyenlően a madárkártyákat, és kezdődhet a csata. Az nyeri a csatát, akinek a madara több tojást tojik.  A nyertes megkapja az elnyert kártyát, és a sajátjával együtt maga elé teszi. Ha elfogytak a kártyák a kezetekből, akkor vége a játéknak. Számoljátok meg, hány kártya van előttetek az asztalon, mert a játékot az nyerte akinek a legtöbb kártyája van.