Tanösvény a tanösvényeken

A mYnest természetfotós játszótér egy madárles egy játszótér és egy méretes madáretető leleményes kombinációja, ami a maga nagyszerű tulajdonságaival hasznos kiegészítője lehet a már működő tanösvényeknek.

A játszótéri funkciók egy robusztus, erős faszerkezetre épültek rá és “vandál-biztos” minőségben nagy számú gyerek mozgásigényét is kielégítik. A csúszás, mászás, kapaszkodás, húzódzkodás, hintázás mind hasznos fejlesztőmozgások, és jó levezetést biztosíthatnak két elméleti oktatási rész között.

A nagyobb csoportok mozgása közben kevésbé láthatnak a gyerekek madarakat az etetőn, de kisebb szakköri foglalkozásoknak nagyszerű tantermévé válhat a mYnest különböző korosztályok számára is. Előzetes időpontfoglalás szerint a reggeli és esti nyugodtabb órákban a bejáratott etetőkön bizonyára sok madarat lehet megfigyelni és fotózni, hiszen a Nemzeti Parkok és erdészetek is nagy gondossággal védik és gondozzák madaraikat.

Az etető és odúk bemutatásával a gyerekek egy interaktív eszközt ismerhetnek meg az erdészetek, Nemzeti Parkok tanösvényein járva, és megismerhetik, hogy a madarak milyen fontos és hasznos munkatársai az erdészeknek.

A madarak azonosításának alapjait is könnyen elsajátíthatják egy két foglalkozás alatt, ezután pedig a terepfotózás vagy a lesből való fotózás tudománya következhet, amit a detektívüveggel is demonstrálhatunk.

A mYnest a tanösvényeken nemcsak egy display-ként akar állni és tanítani, hanem megmászható, beülhető, elbújható, átélhető – kézzelfogható módon csöpögteti a gyerekekbe a természet ismeretét, szeretetét, a megfigyelés örömét.

A gyerekek bekapcsolódhatnak a Nemzeti Parkokban, tanösvényeken megfigyelhető különleges madarak védelmébe, és a mYnestben is használható mYnest applikáció révén egyúttal meghívást kapnak az ország minden tanösvényére és túraútvonalára.

A mYnestek mellé felállítható tanösvényként is használható madárhatározó táblák, Máté Bence világhírű természetfotós különleges fotózási tanácsai mind olyan témák a látogatóknak, amiket meg fognak őrizni emlékezetükben és szívesen megosztanak barátaikkal is.