Fotó: Telegdi Ágnes

Fotó: Telegdi Ágnes

A mYnest egy olyan oktatóeszköz, amit a gyerekek és oktatóik közös és örömteli használatára, elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és lefotózására készítettünk.

A természetfotós játszótér a gyerekek élmény centrikus oktatását és szemléletformálását szolgálja.

A mYnest egyrészt egy detektívüveges madárles-játszótér-madáretető kombináció, másrészt egy interaktív madártani tanösvény. Egy eszköz, amivel már a korai gyerekkorban a természet megismerésére, szeretetére, védelmére tudjuk oktatni csemetéinket.

Számtalan jobbnál-jobb madárles üzemel világszerte, ami a profi természetfotósok hasznos eszköze, és még több szebbnél-szebb játszótér ékesíti a közterek parkjait és a magánkerteket.

A mYnest a játszóteret és a madárlest összegyúrva játékosan vezeti rá a gyerekeket, hogy közelebbről ismerjék meg a körülöttük repkedő madarakat, azok élőhelyeit, szokásait, és a rendszeres etetés révén a róluk való gondoskodást is már kisgyerekként megtanulják.

Hogyan használjuk a mYnestet?

A mYnest egy nagyon sok és hasznos funkcióval felszerelt játszótér, amin a gyerekek kívül-belül szeretnek játszani, és emellett a fűthető felső toronyrészbe bezárkózva el tudunk rejtőzni a külvilág elől. Az első csapóajtót felnyitva a detektívüvegen keresztül a néhány méterre elhelyezett etetőt és az azt körülvevő környezetet kiválóan meg tudjuk figyelni anélkül, hogy minket a madarak észrevennének.

A megfigyelt madarakat a részletes madárhatározó segítségével be tudjuk azonosítani, és jegyzetet készíthetünk a megfigyelésünkről. Az etetőre szálló madarakat rendkívül közelről azok természetes környezetében fotózhatjuk, és a képeket feltölthetjük a mYnest applikációba, ahol megnézhetjük és értékelhetjük mások fotóit, jegyzeteit, a kvízkérdésekre válaszolva tanulhatunk és megoszthatjuk tapasztalatainkat (madár)barátainkkal. Eközben pontokat kapunk, amit eleségre és más értékes ajándékokra tudunk beváltani. A legjobb fotókat külön is értékeljük.

A kinyomtatott és digitálisan is használható munkafüzetek segítségével a mYnest egyéni madármegfigyelésre és szakköri foglalkozások keretében csoportosan is használható.