Egy saját természetbarát fészek magánkertekbe

A mYnest nem csupán egy játszótér, ennél sokkal több. Végigkíséri gyermekeinket a  kisgyermekkortól egészen a középiskolai évekig. Napjainkban, amikor tudományos megfigyelések tucatjai figyelmeztetnek a gyermekek körében egyre gyakrabban megfigyelhető ún. „természethiány okozta betegségekre”, különösen fontos, hogy minőségi, a szabad levegőn végezhető elfoglaltságot biztosítsunk gyermekeink számára. A természetben átélt élmények javítják a gyermekek koncentrációs képességét, fejlesztik a társas képességeiket, valamint javul a szüleikkel való kapcsolatuk is.

Ovisoknak extra játszóvár

Óvodás korban, amikor a gyermekek tele vannak energiával, elsősorban a mYnest játszótéri funkciói kerülnek előtérbe. Mászás, kapaszkodás, csúszás, húzózkodás, hintázás, mind-mind olyan mozgásformák, amiket a kicsik roppantul élveznek, miközben észrevétlenül hozzájárulnak egészséges fejlődésükhöz. A szabad levegőn végzett, felszabadult játék jó hatással van a gyermekek testi-lelki fejlődésére egyaránt. Fontos, hogy a kicsik már korán megismerjék a természet szépségeit, és megtanulják a védelmét.

Közös családi madármegfigyelő

Kisiskolás korban előtérbe kerül a megfigyelés, a tanulás, az ismeretek rendszerezése. A gyerekek ebben az élekorban szeretnének önállóan gondoskodni valamilyen kedvencről vagy állatról, így könnyen képbe kerülhet a madáretetés. A fotózás, a  megfigyelésesk rögzítése, a határozókönyvekben való eligazodás még szülői segítséget igényel, így a mYnest professzionális madárles lehetőséget teremt közös családi programokra is. A speciális deketívüvegnek köszönhetően a gyermekek közelről figyelhetik meg a természet csodáit úgy, hogy az előttük szorgoskodó állatok ebből semmit nem vesznek észre. A felfedezés, rácsodálkozás öröme, a természet harmóniájának felismerése, az évszakok gazdagsága mind maradandó élményt nyújthat az egész család számára.

Ez az én váram!

A korábbi pszichológiai irodalomban csak Robinson-kornak nevezett  évek az igazi felfedezés, a kaland, a testi erő kipróbálásának az időszakai. Ebben a korban a rendkívül masszív és igényesen kidolgozott mYnest torony könnyen saját rejtekhellyé válhat, ahová csak a legjobb barátok nyerhetnek bebocsájtást. A korábbi egyéni, vagy családi megfigyelések helyét átveszik a baráti beszélgetések, a kísérletzések, a felejthetelen közös kalandok. Ezekben az években erőteljesebben alakul ki a gyermekekben a ragaszkodás, illetve az ellenszenv a környezetükben levő dolgokhoz, személyekhez. Gyakran ekkor dől el későbbi kapcsolatuk a természethez, ezért ezt a meghatározó iőszakot érdemes tudatosan hasznosítani.

Középiskolai évek

 Ezek az évek a pályaorientáció, a felnőtté válás néha gyötrelmes, de egyben megismételhetetlenül szép időszakai. Ezekben az években a mYnest a kikapcsolódás, a természteben való feltöltődés, a csendes szemlélődés eszköze lehet. Az iskolai stressz levezetésében is hasznos segítő lehet a zöld rejtekhely. A természetes környezet, az állatokkal való ismerkedés ezekben az években is egyedülálló és pótolhatatlan impulzusokkal gazdagítja a már félig felnőtt gyerkeket.

Mobillal a természet felé

A gyerekek nagy része a felső tagozatos éveire szoros kapcsolatba kerül a modern digitális eszközökkel, amiktől sok felelős szülő próbálja távoltartani őket, illetve korlátozni azok használatát. Ezen digitális eszközök túlzott és értéktelen használata súlyos károkat okoz a gyerekek személyiségének fejlődésében, és rendkívül erős köteléket tud kiépíteni bennük, ami akadályozni fogja őket a sikeres felnőtté válásban. A mYnesttel az is célunk, hogy ezeket az eszközöket a gyerekek tanulásra használják, sikereket érjenek el azokkal, egyúttal döbbenjenek rá arra, hogy a legszebb fotó sem képes visszaadni a felfedezés és fotózás megismételhetetlen pillanatát. A vituális világ a legszebb képeivel is csak a természet egy nagyon kicsi részét képes megragadni, a természet szerelmesei újra és újra át akarják élni nemcsak az élő színeket, hanem a hangokat, illatokat, az adott évszakra jellemző hangulatot, és a csak arra a pillanatra jellemző érzések csodálatos kombinációját, amit még évtizedek múltán is egy hasonló illat vagy hang olyan élesen tud az ember elé idézni, mintha éppen akkor történne az meg vele.

Hová ajánljuk?

A mYnest természetbarát játszótér magas minőségi követelmények alapján előállított, egyedi fejlesztésű oktató-és játszóeszköz. Felállítható bármely városi, vagy akár vidéki magánkertben, farmon, tanyán is. A leshez tartozó, macskavédett etető segítségével könnyen kertünkbe szoktathatunk rendkívül hasznos és színpompás madarakat, amiket a speciális detektívüveg segítségével testközelből figyelhetünk meg. A sikeres fotózáshoz és megfigyeléshez Máté Bence világhírű természetfotós tanácsai nyújthatnak segítséget.