2016.11.30. 23.59h-kor lezárult az első mYnest természetfotós játék.

(Hamarosan indul a következő játékunk – erről később írunk, ahogy a zsűri tagjait is később fogjuk bemutatni)

Nagyon köszönjük minden felhasználó aktivitását!

Az eredmények előtt egy rövid elemzés:

Mi nagyon élveztük a madarászást és a természetvédelemmel való foglalkozást, ahol megmutatkozott, hogy a gyakorlott madarászok, fotósok, természetfotósok milyen sok időt töltenek a természetben, és felkészültek az izgalmas pillanatok rögzítésére. Másrészt jó volt látni, hogy a kezdő fotósok és amatőr madárbarátok a lelkesedésükkel sok szép fotót gyűjtöttek be.

Ezáltal a hazánkban előforduló közel 400 madárfaj több, mint negyedét, 112 fajt sikerült “begyűjtenünk” és ez az október közepi induláshoz képest szép eredmény!

A közel 300 felhasználó a fotózás mellett összesen több, mint 50 órát foglalkozott a madaras kvízkérdések megválaszolásával és 11499 pontot gyűjtött (a legtöbb pontos felhasználónknak 713 pontja van). Apropó pontok… még a mostani etetési szezonban szeretnénk elindítani a pontok beváltását.

Sok fontos visszajelzést kaptunk tőletek (köszönjük!), amiket részben már most, részben a következő verzióban láthattok.

És akkor következzenek az eredmények:

Az első kategóriában csak 2 fotós érte el a kitűzött célt, ezért a többi kategóriában kicsivel több ajándékot tudunk most kiosztani.

 

Leggyorsabb fotósok díjai (első 30 jó fotó feltöltése nov.30-ig):

 

 1. Sipter Csanád Zsolt
 2. Szűcs Boldizsár

 

Díjak: Madarak Magyarországon Madárhatározó – MME

Legtöbb fotót készítő fotósok díjai (nov. 30-ig legtöbb jó fotót feltöltő fotósok):

 1. Szűcs Boldizsár – 50
 2. Sipter Csanád Zsolt – 41
 3. Oláh Gyárfás – 24
 4. Szabó Apor – 22
 5. Horváth Marianna – 18
 6. Rozgonyi Gábor – 15
 7. Különdíj: Szabó Judit -12
  Díjak:

1-3 helyezett: Csodálatos állatok – Varázslatos növények című gyerekkönyv dedikált példány Bálint gazda Gyuri Bácsitól és Telegdi Ágnestől – kérjük, küldjétek el mailen (mynest@mynest.hu), hogy kinek a nevére kéritek a dedikálást.

4-7 helyezett: MME kitűző + mYnestes matrica – kérjük, küldjétek el mailen (mynest@mynest.hu) vagy egyeztessétek Bényi Tiborral (+36703338416), hogy milyen kitűzőt szeretnétek, és milyen van nálunk (Nádland Pest áruház) készleten.

És végül következzenek a legjobb fotót készítő fotósok díjai.

Bár előre nem lehetett jelentkezni, de a fotók hangulata és minősége alapján külön amatőr és profi kategóriákat határoztunk meg. (a fotókra kattintva nagy méret is megtekinthető)

Amatőr kategória:

1. Surányi Melinda Mezei veréb337-1479934221 Ez az egészen közeli fotó nagyon közel hozza a madarat a közönséghez, miközben a színek és a fényhatások is igazán különlegesek!
2. Bajkó Éva

 

Cinegék 244-1479909972 Gratulálunk a fotósnak ahhoz, hogy ennyi madarat sikerült odacsalogatnia az etetőhöz! Bár kissé homályos a kép, nagyon jól néznek ki a képen a sárga madárkák a havas tájban.
3. Oláh Gyárfás

 

Mezei veréolah_gyarfas_2 Sok jó kép közül ezt a verebet választottuk ki díjazott műnek, szép ahogy a barna szín rengeteg tónusa megjelenik a fotón, szép kontrasztos és vidám kompozíció
4. Rozgonyi Gábor Dolmányos varjú329-1479423086 Jó elrendezésű fotó. Fontos, hogy a madár szemmagasságából lett fotózva, így megfelelőbb a kép perspektívája.
5. Juhász Timi Csóka121-1474190866 Egészen egyedi lett a kép azzal, hogy a madár ilyen közel állt a kamerához, mintha közvetlen kommunikáció működne a fotós és a madár között
6. Eperjesi Dávid

 

Őszapó

eperjesi_david_1

Külön dicséret a kép készítőjének, mert a képből érződik a madarak iránti szeretete és gondoskodása. Nagyon ötletes madármegfigyelő helyet hozott létre a lakása ablaka előtt, ami láthatóan eredményesen is működik.

Profi kategória:

1. Li Gábor Búbosbanka

li_gabor_1

Nagyon szépen megkomponált kép, mind formailag, mind tartalmilag szépen kivitelezett. Látszik rajta a tudatos rákészülés, a bele fektetett idő és munka.
2. Leincz Tamásné Gyurgyalag

254-1478177742

Szép kidolgozás és háttér. Nagyon jól elkapott pillanat.
3. Varga Péter Egerészölyv

varga_peter_1

Szép kidolgozás, jó kompozíciós forma, szép, homogén háttér. Nagyon jó kép.
4. Szűcs Boldizsár Tövisszúró

344-1479558524

Szép kidolgozás és a homogén háttér gyönyörűen kiemeli a madarat.
5. Szabó Apor Jégmadárszabo_apor_5 Szép kidolgozású hangulatos fotó. A háttérben megcsillanó víz különös hangulatot kölcsönöz a képnek.
6. Huber Gábor Réti sas

SONY DSC

Nagyon jó kép. Az elmosott háttér szépen kiemeli a sast.
7. Horváth Marianna

 

Házi rozsdafarkú238-1478800434

 

Egyszerű körülmények között, a vezetéken ücsörögve ábrázolja a madarat, az elmosott háttér mégis kiemeli, így a madár szinte él a képen.
Legviccesebb madár:
Jaksa Bia

 

 

Füleskuvik

184-1477335957

 

 

Bár kézben fogott madárról készült a kép, de ahogy a füleskuvik óvatosan kinéz a szemhéja mögül és lapos pillantásával azt sugallja, hogy “tudom, hogy nem látsz engem” olyan mókás, hogy nem tudtuk jutalom nélkül hagyni 🙂

Díjak:

A legjobb fotó kategóriában díjazottak az alábbi ajándékok közül választhatnak:

 1. Kalapjakab: Madarak és Fák CD – dedikált példány Jakab Zsolttól
  jakab_zsolt_madarak_es_fak
 1. Csodálatos állatok – Varázslatos növények című gyerekkönyv dedikált példány Bálint gazda Gyuri Bácsitól és Telegdi Ágnestől
 1. MME kitűző + mYnestes matrica
 1. Összecsukható távcső + mYnestes matrica

Kérjük, küldjétek el mailen (mynest@mynest.hu), hogy kinek a nevére kéritek a dedikálást vagy hogy milyen kitűzőt kértek.

Mindenkinek gratulálunk!