A mYnest természetfotós játszótér első publikus bemutatására a 2015 szeptemberi OMÉK kiállításon került sor.

A Nádland Kft színvonalasan kiépített 160m2-es standjának egyik kiemelt színfoltjaként a gyerekek mint a méhecskék rajzották körül a speciálisan kialakított játszóteret. Az 5 napos rendezvény alatt közel 500 gyerek tesztelte a mYnestet és ez a kemény igénybevétel arra is jó volt hogy kiderüljenek a szerkezet kisebb javítanivalói.

Juhász Tamás: Babyzoom

A kiállítást a Földművelési Minisztérium szervezte és talán ennek is köszönhetően sok erdészeti és agrár szakembernek is sikerült részletesen bemutatnunk az általunk kifejlesztett szemléletformáló oktatóeszközöket.

Az iskolák országos meghívása nagyszerű ötletnek bizonyult és a színvonalas műsorok és bemutatók egész nap hasznosan kötötték le a több ezer kilátogató gyerek és tanáraik figyelmét.
Sok nagyszerű pedagógussal is találkoztunk akik a természetben való oktatás felé nyitottak mert látják, hogy mennyivel hatékonyabb eszköz lehet egy iskolakert vagy a kinti környezetben eltöltött tanidő, mint a tanteremben való elméleti oktatás.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Bálint Gyuri Bácsi, Bálintgazda is “megpihent” a standunkon, és öröm volt együtt dolgozni Szalontai Krisztinával, a Kertpedagógia című nagy sikerű könyv szerzőjével. Mindketten dedikálták is könyveiket.

Ha már a hírességeknél tartunk, Weisz Fanni, a Love All Help All adakozó mozgalom nagyköveteként szintén tiszteletét tette nálunk, és kipróbálta a Máté Bencével közösen fejlesztett mYnestet. Fanni látogatásáról hamarosan részletesebben írunk.