Nagy örömünkre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is támogatja a mYnest programot.

Pontosabban mi kapcsolódunk be a már évek óta egyre sikeresebb madárbarát kert programba, amit az MME szakemberei nemzetközi szinten is magas színvonalon építenek.

Az MME weboldalán egész évben hasznos természetvédelmi ismereteket találhatunk, és emellett izgalmas videók által tanulhatjuk meg a szakszerű madáretetést, odú készítést és kihelyezést, a madárgyűrűzést.

A Madárbarát kert program célja, hogy a résztvevők a regisztrációt követően folyamatosan, egész évben végezzenek valamilyen madárvédelmi tevékenységet. Ezért a program alkalmazkodva a különböző lakó- és munkahelyi körülményekhez, több alprogramból áll, amelyek közül a legkézenfekvőbb a kertes házas környezetben végezhető természetvédelmi munka.

A széncinege akár az MME Madárbarát kert programjának jelképmadara is lehetne (Fotók: Orbán Zoltán, forrás: MME)

Az MME egy boltot is üzemeltet a XII. kerületi Jókai kertben, ahol sokféle madárvédelmi felszerelés, hűtőmágnesek, fotók, képek, kiadványok kedvező áron kaphatóak.

Idén februártól az MME madáretetői, kiadványai a Nádland Kft üzleteiben is megvásárolhatóak, illetve megrendelhetőek a gyönyörű hűtőmágnesekkel együtt.

Azért is érdemes az MME aktív tagjává válni, mert egyesületi tagként 10% kedvezménnyel lehet vásárolni az MME boltjában, illetve sok egyéb kedvezményt is kapnak a tagok: http://www.mme.hu/legyen-tag