Mezei veréb

/Mezei veréb




Mezei veréb

Latin neve Passer montanus
Élőhelye mezei
Link mezei

Igen közismert rokonától (házi veréb) többek közt úgy lehet megkülönböztetni, hogy a mezei verébnek van pofafoltja, míg a házi verébnek nincs. Faodvakban fészkel, akár mesterséges fészekodvakba is. A mezei veréb állománya az utóbbi 3-4 évtizedben drasztikusan csökkent Nyugat-Európában, például a britek verébállománya az eredeti létszám 3%-ára csökkent! Ha igazán sok mindent szeretnél erről a madárról tudni, látogasd meg a Magyar Madártani Egyesület mezei verébről szóló oldalát:

Tovább az MME oldalára

Szeretnél a madarak életét befolyásoló különböző természeti eseményekről, és emberi beavatkozásokról több érdekességet megtudni?

Tovább az eseményleírásokra