Csuszka

/Csuszka




Csuszka

Latin neve Sitta europaea
Élőhelye városi
Link városi

A csuszka fákon él, nevét is onnan kapta, hogy akár fejjel lefele is haladva mintegy „csúszkál” a fatörzseken, de gyakori vendégei a kihelyezett madáretetőknek is. Érdekessége, hogy táplálékát egész évben raktározza, például fák kérgébe, a talajra, vagy különböző repedésekbe rejti, majd gyakran zuzmókkal, kéregdarabokkal, mohával álcázza. Odúban fészkel,  amelynek bejáratát sártapasztással beszűkíti kb. 30 milliméteres átmérőjűre. Ha igazán sok mindent szeretnél erről a madárról tudni, látogasd meg a Magyar Madártani Egyesület csuszkáról szóló oldalát:

Tovább az MME oldalára

Szeretnél a madarak életét befolyásoló különböző természeti eseményekről, és emberi beavatkozásokról több érdekességet megtudni?

Tovább az eseményleírásokra